Blanes recordarà el llegat dels Americanos en una jornada plena d’activitats

Compartiu aquesta història

El proper 12 de setembre, Blanes ha preparat una diada sencera dedicada als Americanos amb la intenció de recordar el llegat que van deixar a la ciutat. 

Per mantenir viva aquesta part històrica del municipi, l’Ajuntament de Blanes i l’Arxiu Municipal, amb la col·laboració de la Xarxa de Municipis Indians, han preparat diverses activitats.

Al matí s’han organitzat dues visites guiades per conèixer la història i curiositats d’algunes de les famílies que van emigrar. I a la tarda, a partir de les 17:30h, es farà la presentació del llibre ‘El llegat de l’indià desaparegut” d’Anna Castellví a la Sala de Plens Maria Dolors Oms. 

Tal com detallen des de l’Ajuntament de Blanes, aquesta activitat tind`ra format de conferència per explicar qui eren els americanos i posar de manifest aquest fenomen que es va produir entre finals del segle XVII i principis del segle XX. 

La jornada indiana finalitzarà a partir de les 20:30h al Banc dels Músics del Passeig de Mar. Allà, es durà a terme una sessió musical amb el cantant cubà Amelo d’La Habana qui oferirà un repertori de cançons a base de salsa per ballar, rumba i les millors versions dels clàssics. 

Segons fonts de l’Arxiu Municipal de Blanes, al llarg del segle dinou van emigrar a Amèrica prop de 2.000 blanencs, sobretot entre els anys 1839 i 1862. Aquest es dirigien a Cuba, sobretot, però també a Puerto Rico o Argentina per millorar el seu futur. Actualment, el llegat dels que van aconseguir millorar la seva situació econòmica encara es visible a la ciutat, per exemple, en alguns dels edificis que hi ha al Passeig de Mar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.