Tot a punt per donar el tret de sortida oficial a la Festa Major de Palafolls

Compartiu aquesta història

Tot i que el cap de setmana passat i al llarg d’aquesta setmana s’han dut a terme diversos actes emmarcats dins la Festa Major de Palafolls, no serà fins aquesta nit que es doni el tret de sortida oficial amb el pregó, el castell de focs i els primers concerts.

Enguany, entre les novetats que ha presentat l’Ajuntament hi ha el canvi d’emplaçament del pregó. Normalment, es duu a terme a la Plaça Major, aquest any, però, es farà a la plaça de les Valls d’Ax. La regidora de Cultura i Festes, Susanna Pla, ha detallat que la Plaça Major quedava petita per l’edició del pregó d’enguany. I, és que, aquest any volen que hi participi el màxim nombre possible de gent, juntament amb les entitats municipals com els Diables o els Gegants.

Com és habitual, la temàtica del pregó es vol mantenir en secret fins la seva estrena. Tot i això, la regidora ha avançat que s’ha treballat durant tot l’estiu per celebrar la nit màgica que dona el tret de sortida a la Festa Major. 

Pel que fa a la resta d’actes preparats, demà dissabte les activitats comencen a primera hora del matí amb una marxa nòrdica, correjocs i un vermut-safareig. A la tarda, es durà a terme el ball al Casal d’Avis, els Sopars a la Fresca, el Correfoc i els concerts de l’AlterFesta. A més, durant tot el dia es farà la Fira d’Artesania de Quilòmetre 0.

Diumenge al matí és el torn de les Matinades i la Xocolatada, després els jocs gegants de fusta, un altre vermut-safareig, l’Ofici Solemne i activitats dels gegants i dels diables. A la tarda es farà el Duel a Xops, els Sopars a la Fresca, el Concert de Festa Major amb Manu Guix i els concerts de l’AlterFesta. 

En el cas que plogui, ha informat que el pregó es durà a terme dins el Palauet. Els concerts, però, sí que es cancel·laran si es considera necessari. Tot i això, des del consistori demanen la població que estigui atenta a les xarxes socials, tant de la ràdio com de l’Ajuntament, per conèixer els últims detalls de la previsió meteorològica i dels actes que es duran a terme.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.