‘Benvingut, Camarada’ s’estrena avui a la primera edició del Blanes Talent Fest

Compartiu aquesta història

Aquesta tarda, Blanes donarà el tret de sortida a la primera edició del Banes Talent Fest, la nova iniciativa cultural per a artistes professionals i entitats de la ciutat.  La primera de les activitats que s’han preparat per a l’inici del festival és l’estrena del documental ‘Benvingut, Camarada’, un audiovisual relacionat amb la història de blanes del segle XX.

Concretament, el documental tracta sobre la vaga del 1970 a l’antiga fàbrica SAFA, coneguda els últims anys com Nylstar Blanes. Elaborat per Cristina Fernández i Jaume Pujadas, es basa en diverses entrevistes amb protagonistes d’uns fets que van ocórrer fa més del 50 anys. 

L’estiu del 1970, un grup de treballadors i treballadores organitzats van aturar i ocupar la factoria per protestar per una sanció aplicada contra un dels seus companys. Quaranta anys més tard, els autors del documental van tornar a la fàbrica per parlar amb alguns dels testimonis, Paco Frutos, Montserrat Soliva, Jordi Caupena i Maxi Antequera. Després del visionat, l’acte es complementarà amb una taula rodona on participaran els autors, així com alguns dels protagonistes d’aquest. 

A banda d’aquesta activitat, l’Ajuntament de Blanes n’ha preparat d’altres que es desenvoluparan entre el 12 de setembre i el 5 d’octubre, amb l’objectiu d’oferir una plataforma per a artistes professionals de la ciutat en diverses disciplines com el cinema, la música, la dansa, el teatre. el teatre musical, o la literatura. 

La presentació del documental es farà aquesta tarda a partir de les 19h al Teatre de Blanes. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.