Blanes i Lloret estudien mancomunar serveis públics per millorar l’atenció a la ciutadania

Compartiu aquesta història

Els alcaldes de Blanes i Lloret de Mar s’han reunit a principis d’aquest mes de setembre per estudiar la possibilitat de mancomunar diversos serveis entre ambdues poblacions. La intenció de la proposta és millorar l’atenció i els serveis que ofereixen a la ciutadania en diferents àmbits d’actuació mitjançant una gestió conjunta. 

Després d’aquesta trobada, els dos alcaldes han procedit a iniciar les primeres reunions amb tècnics i polítics de les diferents àrees a mancomunar dels dos municipis. Entre les propostes que es van posar sobre la taula hi ha mancomunar el transport urbà i altres temes relacionats amb la mobilitat; la neteja viària i la recollida d’escombraries; la salut i els serveis socials; la creació d’un nou cementiri municipal; i compartir informació entre els cossos policials dels dos municipis. 

A la vegada, també es va obrir la porta a la possibilitat de crear una nova marca turística, la de la ‘Costa Brava Sud’. D’aquesta manera volen crear una major sinergia entre Blanes i Lloret i enfortir el turisme a la zona, i incloure Tossa en cas que hi vulgui participar. 

Aquesta, però, no seria la primera vegada que els dos consistoris comparteixen projectes. Per exemple, des de fa més de 10 anys Blanes i Lloret comparteixen el Teatre de la Costa Brava Sud amb una programació conjunta; i el Carnaval de la Costa Brava Sud on també s’hi suma Tossa de Mar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.