La Unió de Pagesos es mobilitza per salvar l’espai agrari Pla de Balasc a Santa Susanna

Compartiu aquesta història

La Unió Europea ha concedit a Santa Susanna una subvenció de prop de 5MEUR per a objectius turístics. Part d’aquesta quantitat el consistori la vol invertir en la conversió de la zona agrícola del Pla de Balasc en un passeig turístic. En aquest sentit, els pagesos de la zona estan en contra d’aquesta decisió perquè els afecta directament. Així ho ha detallat, Josep Maria Baqués, coordinador comarcal de la Unió de Pagesos.

Tal com indica Baqués, això és un perjudici perquè implica robatoris i abocaments de deixalles, entre altres. A més, segons diuen, tenen constància que el consistori de Santa Susanna ha signat convenis amb alguns dels pagesos de la zona, tot i que aquest és un espai protegit en el Pla Director Urbanístic Costaner de la Generalitat. 

Per tal d’explicar tota aquesta problemàtica i ajudar als pagesos de la zona, la Unió de Pagesos ha organitzat una reunió informativa. Aquesta es durà a terme aquest divendres a les 19h a la Plaça Catalunya i a la Plaça Pau Casals de Santa Susanna. 

En ella hi participaran el coordinador comarcal de la Unió de Pagesos, serveis tècnics i jurídics de l’agrupació, David Pavón de Salvem la Vall de la Riera de Pineda, l’excoordinador nacional i comarcal de la Unió de pagesos i Lluís Llach.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.