Santa Susanna comença a expropiar els terrenys dels pagesos

Compartiu aquesta història

Ahir al matí, l’Ajuntament de Santa Susanna va començar amb els treballs d’expropiació de les finques agrícoles del Pla de Balasc de Santa Susanna. Una expropiació que es volia dur a terme sense el permís d’alguns dels pagesos de la zona i que va provocar situacions de tensió durant la jornada. 

Una tensió que també s’ha viscut aquest matí, quan agents de la Policia Local s’han acostat fins al lloc per fer fora als voluntaris que custodiaven la zona per evitar l’entrada de les màquines en zones no autoritzades. Segons detallen els pagesos que aquest matí estaven al Pla de Balasc, els agents s’han dirigit a ells de molt males maneres afirmant que aquest terrenys ja eren municipals i que havien de marxar de la zona. 

Veient la negativa dels pagesos i voluntaris, la Policia Local ha procedit a identificar les persones presents al lloc i, segons diuen, en alguns casos a amenaçar amb detencions.

Les expropiacions s’inclouen dins el projecte de construcció d’un passeig turístic la zona del Pla de Balasc de Santa Susanna. Per a l’execució d’aquest, el consistori veí ha rebut una subvenció dels Fons Next Generation de la Unió Europea de prop de 5MEUR. Des de la Unió de pagesos, que recolza als propietaris i llogaters de la zona, indiquen que també tenen constància que el consistori de Santa Susanna vol convertir aquesta zona en una lloc turístic, tot i que aquest és un espai protegit en el Pla Director Urbanístic Costaner de la Generalitat.

Val a dir que, des de Ràdio Palafolls, s’ha intentat contactar amb l’alcalde de Santa Susanna o amb algun responsable i, de moment, no hi ha hagut resposta.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.