Nova recollida de mostres pel projecte ‘Llegim el riu’ a Malgrat de Mar

Compartiu aquesta història

La Regidoria de Sostenibilitat i la Biblioteca La Cooperativa han preparat aquest dissabte la segona sessió de recollida de mostres dins el projecte de ciència ciutadana ‘Llegim el riu’. 

‘Llegim el riu’ és un projecte de recerca de ciència ciutadana que se centra en el coneixement de la qualitat de l’aigua dels diferents municipis de les conques del Besòs i la Tordera. La intenció és obtenir noves dades, la recerca i la interpretació de la informació que es recull. 

Segons detallen des de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, un cop es recapta aquesta informació, es creen amb la ciutadania recomanacions de polítiques públiques de gestió i conservació del patrimoni fluvial. 

La primera trobada amb els voluntaris es va fer el 6 d’abril i va servir per recollir informació, mitjançant el mètode científic, per conèixer els ecosistemes fluvials, observar-los i valorar els primers resultats. Al juny es va fer una trobada per exposar aquests primers resultats del mostreig, que s’utilitzaran per fer propostes i accions en matèria mediambiental. 

El projecte ‘Llegim el riu’, l’impulsa i coordina la Gerència de Serveis dde Biblioteques i la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. La intenció és que complementi la iniciativa RiuNet i  Malgrat de Mar s’impulsa amb la voluntat de conscienciar la protecció del riu Tordera. 

Les persones interessades en participar cal que s’acostin al Parc Francesc Macià, aquest dissabte, a les 9:30h.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.