Roben diversos catalitzadors a Palafolls

Compartiu aquesta història

Aquests últims mesos, la Policia Local de Palafolls ha vist un increment en el nombre de robatoris de catalitzadors de cotxes. Concretament, el cos de seguretat local ha rebut fins a cinc denúncies en els últims tres mesos per robatoris d’aquest tipus. 

Segons indiquen, la primera d’aquestes va ser al juliol, tres es van fer l’agost i l’última ha estat la setmana passada. Pel que fa al lloc dels fets, el lladre o lladres han actuat en diversos punts del municipi, entre el centre i el barri Sant Lluís. 

De totes les parts que componen un vehicle, el catalitzador és una de les més atractives pels lladres. I, és que, aquest és un panell de ceràmica recobert per petites quantitats de metalls preciosos i que serveix per reduir les emissions contaminants del motor del cotxe. Entre aquests metalls es troben el rodi, el platí i el pal·ladi, i actualment són objecte d’una important demanda dins el mercat negre. En aquest tipus de mercat, una peça com el catalitzador pot costar entre 200 i 300 euros, mentre que en el mercat comú pot arribar a costar fins a 800.

Segons indiquen mitjans especialitzats, els catalitzadors que més es roben són els de vehicles grans com els SUV, les furgonetes o els tot terrenys. També els de vehicles antics i els d’un model en concret, el Toyota Prius, perquè el preu d’aquests catalitzadors pot superar els 1.500 euros. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.