L’Ajuntament de Blanes recupera els ajuts per pagar l’IBI i millora el seu accés a les famílies

Compartiu aquesta història

Dijous passat, Blanes va celebrar la sessió ordinària del ple municipal en què, entre altres temes, un dels més destacats va ser a recuperació dels ajuts a famílies per pagar l’IBI, l’impost de Béns Immobles.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, aquesta és una opció d’ajuda que no s’ofereix des de l’any 2021 i ara, es recupera amb novetats. A ella s’hi podran acollir famílies que siguin propietàries o les que siguin llogateres, però paguin l’IBI de l’immoble on viuen. A banda de recuperar aquests ajuts, també s’han millorat les condicions que oferien fa tres anys. Ara, per exemple, s’elimina el condicionant respecte al nombre de vehicles màxims que podia tenir una família.

També s’ha canviat el concepte relatiu a l’import màxim que poden tenir les unitats de convivència, incloses les famílies monoparentals. Abans els ingressos havien de ser inferiors a 24.000 euros l’any i ara s’augmenta el topall fins als 26.000€. A més, el consistori blanenc ha augmentat fins als 150.000 euros la partida destinada a aquestes ajudes. 

Segons les previsions, les sol·licituds per demanar aquests ajuts es podran fer a partir de mitjans del mes de novembre. Aquest punt es va aprovar amb el suport de totes les forces polítiques, excepte el de la CUP que es va abstenir.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.