L’Ajuntament de Santa Susanna i el pagesos negocien sobre el futur del Pla de Balasc

Compartiu aquesta història

A finals de la setmana passada, el consistori de Santa Susanna i els pagesos del Pla de Balasc s’han trobat per intentar desencallar la situació actual de les obres del futur vial que travessarà aquest espai. 

Segons indiquen, l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, s’ha compromès a vetllar per l’activitat agrícola de la zona i ha afirmat que el vial no malmetrà el sòl del Pla de Balasc. A la vegada, però, també ha demanat als pagesos que finalitzin les seves protestes, tenint en compte que les obres han d’avançar perquè depenen dels Fons Next Generation de la Unió Europea. 

En aquest sentit, els pagesos es neguen a deixar l’espai i posar fi a les protestes i insisteixen en la necessitat d’aturar aquestes obres. Tal com ja han informat en altres ocasions a Ràdio Palafolls, el projecte presenta irregularitats i afecta, no només a propietaris, sinó també a arrendataris que no s’han tingut en compte.

A la vegada, també indiquen que el consistori de Santa Susanna té intencions d’urbanitzar tota la zona del Pla de Balasc per ampliar la zona hotelera del municipi. En aquest sentit, l’alcalde els ha negat aquestes acusacions i ha demanat que l’única intenció del consistori ara és evitar nous enfrontaments i prosseguir amb les obres. I, és que, Santa Susanna té fins al 15 de maig de 2025 per haver finalitzat el projecte i no perdre el finançament europeu.

La trobada va tenir lloc després que els pagesos ocupessin de nou l’espai d’obres per evitar que les màquines avancessin fins als terrenys agrícoles.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.