El Consell Comarcal del Maresme ofereix un curs sobre com afrontar la discriminació LGTBI+

Compartiu aquesta història

El Consell Comarcal del Maresme impulsa una nova formació. En aquesta ocasió es tracta d’un microcurs sobre com afrontar situacions de discriminació LGTBI+ i està adreçat al personal de les diferents administracions públiques catalanes. 

A vegades, els empleats públics han de reaccionar davant situacions de discriminació. Per fer-ho de la millor manera possible, han de tenir coneixements sobre el col·lectiu i, sobretot, han de saber identificar quin tipus de situacions es consideren discriminatòries per a les persones LGTBI+.

Sent conscients d’aquesta problemàtica, el Consell Comarcal del Maresme ofereix una formació per facilitar la sensibilització davant aquestes situacions. En ella es farà un breu repàs de la trajectòria dels drets de les persones del col·lectiu LGTBI+, també s’explicarà com es construeix el gènere i la diversitat per raó d’orientació sexual, identitat i expressió de gènere. 

A la vegada, buscarà mostrar les actuacions principals que es poden fer des de l’administració pública i com a empleats públics en cas de trobar-nos en una situació d’aquest tipus. També incidirà en el deure d’intervenció en el desplegament de la llei 11/2014 per garantir els drets de les persones LGTBI+.

El curs té una durada d’entre 2 i 4 hores i els participants poden dedicar-hi uns minuts al dia, és en línia i es pot realitzar des de l’ordinador o el telèfon mòbil.

Pel que fa a les inscripcions, es poden fer ja des del web del CCM. Un cop l’ens comarcal rebi la sol·licitud i l’accepti, enviarà un correu informatiu sobre l’inici del curs. Els participants tindran el curs actiu durant quinze dies. Un cop acabi el termini, rebran un certificat d’aprofitament en cas d’haver superat el curs amb èxit.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.