El preu del lloguer a les zones de mercat tensat de Catalunya es conté

Compartiu aquesta història

El Govern de la Generalitat ha analitzat les dades del mercat de lloguer del segon trimestre del 2024 que aporta el Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica. Tot i no tenir dades concretes de Palafolls, segons aquestes dades, es constata una frenada en l’evolució dels preus del lloguer als 140 municipis on s’aplica la contenció de preus, entre ells Palafolls. 

En aquestes localitats, l’evolució del lloguer mitjà està fixada en 865,56€, un 5% menys respecte les dades del trimestre anterior. A la resta de municipis, el preu dels lloguers ha disminuït un 0’6% si es compara amb el mateix període de l’any. 

Aquestes xifres deixen en 1.131,75 euros el preu mitjà dels arrendaments a Barcelona. En el cas del conjunt català, de forma global, el preu del lloguer ha baixat un 5’3% aquest segon trimestre de l’any respecte al primer. Ara, el preu mitjà dels arrendaments a Catalunya és de 822’97%.


Per una altra banda, el que també ha disminuït és el nombre de contractes. Segons les dades publicades, en aquest segon trimestre s’han signat més de 24.500 a tot el conjunt de municipis tensats, un 17’2% menys que en el mateix període del 2023. A la resta de Catalunya, els contractes signats han sigut 4.770, una xifra que marca un descens de l’1,6% en comparació amb els primers mesos de l’any.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.