Desarticulen un grup criminal a Malgrat de Mar que operava a diverses poblacions catalanes

Compartiu aquesta història

Dijous passat, agents de Mossos d’Esquadra van desplegar un gran operatiu policial a Malgrat de Mar, i a altres localitats catalanes com Mataró, Tarragona i Matadepera. Aquest va finalitzar amb vuit persones detingudes, entre elles els principals líders del grups, i la intervenció de més de 3.000 plantes de marihuana i 30 kg de cabdells. A banda del decomís de tres vehicles que s’utilitzaven per dur a terme la seva activitat il·legal. 

El cas es va destapar després de la mort natural d’una persona en un dels domicilis que estaven investigats. Concretament, al juliol es va iniciar la investigació sobre aquesta xarxa criminal a partir de diversos indicis que confirmaven l’existència de diferents plantacions de marihuana arreu de Catalunya, gestionades pel mateix grup criminal al Maresme. 

A Malgrat de Mar es trobava un dels domicilis dels detinguts que després es traslladaven fins a les localitats on tenien les plantacions. Al setembre, els investigadors van detectar dues persones que sortien d’un dels domicilis amb preocupació. Hores més tard, un advocat va personar-se a dependències dels Mossoss d’Esquadra informan que havien trobat un a persona morta en un domicili, aquest era un dels habitatges investigats. 

La persona morta semblava ser un dels cuidadors de les plantes. En aquest indret hi van trobar més de 900 plantes. Tots els habitatges on hi havia les plantes estaven llogats a nom de tercers amb contractes falsificats. Segons informen fonts policials, els detinguts ja han passat a disposició judicial.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.