El govern planteja apujar el rebut d’escombraries entre 5 i 20€ per l’any que ve

Compartiu aquesta història

Aquest dijous està previst que es discuteixi la modificació de les ordenances fiscals, o el que és el mateix, com quedaran els impostos, taxes i preus públics de l’Ajuntament per l’any que ve.

Segons ha avançat el govern municipal a Ràdio Palafolls, la proposta que portaran al ple de dijous inclou, a banda de la modificació d’alguns redactats, un augment del rebut de les escombraries.

En concret la proposta del govern local preveu unificar tots els tipus d’habitatges i que totes les llars palafollenques paguin el mateix; 155€ de rebut per l’any que ve.

Això suposaria un augment d’entre els 5€ i els 20€ per a les llars palafollenques respecte el que han pagat els habitatges aquest any.

Segons l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, les normatives europees obliguen a aconseguir que el servei de recollida i tractament d’escombraries es cobreixi amb el que es recull amb la taxa. Actualment es recull menys del que costa el servei i cal apujar els rebuts per equiparar cost i recaptació.

Una apujada que Alemany creu no és substancial.

On més es notarà l’augment és a l’activitat econòmica, ja que la modificació que es planteja el govern preveu augmentar el rebut als grans productors, seguint la màxima que qui més residus genera més ha de pagar. En aquest sentit, Alemany recorda que aquesta màxima és un mandat europeu que també s’acabarà implantant als residus domiciliaris ja sigui amb el porta a porta,  amb contenidors amb xip, o qualsevol altra mesura que permeti saber qui recicla i qui no.

Ara el govern, que està en minoria,  haurà de buscar i negociar el suport d’alguna de les formacions a l’oposició per poder tirar endavant la seva proposta d’ordenances municipals per l’any que ve.

El ple el podreu seguir en directe a Ràdio Palafolls aquest proper dijous a partir de les 7 de la tarda.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.