Palafolls recupera un pou de captació per regar parcs i jardins

Compartiu aquesta història

El consistori ha reparat el pou de captació d’aigua situat a la Riera de la Burgada i que a partir d’ara s’usarà per obtenir l’aigua amb què es regaran els parcs i jardins del centre; des del parc Joaquim Ruyra a la glorieta del doctor Torner i la plaça d’Ax.

El pou ja tenia aquesta funció, però va deixar de funcionar fa anys i ara l’Ajuntament l’ha tornat a condicionar per tal de poder-lo explotar de nou.

L’aigua que capta aquest pot té alt índex de nitrats, cosa que la fa inviable pel seu ús de boca. De fet, per tal d’utilitzar-la per regar s’ha de tractar a amb una làmpada de llum ultraviolada que desinfecta l’aigua pel seu ús en parcs i jardins.

Aquesta recuperació forma part del pla de l’Ajuntament de Palafolls d’anar recuperant el funcionament i la concessió d’alguns dels pous que hi ha al nostre municipi.

Segons el consistori al nostre poble hi ha 23 pous de titularitat pública. La majoria estan gestionats per altres administracions, com el Consell Comarcal del Maresme, però n’hi ha una desena que són de l’Ajuntament. Ara bé, d’aquesta desena només en funcionen 3, que donen servei a Ciutat Jardí i al polígon d’en Puigvert. La resta, repartits per diferents àmbits de Palafolls,  estan aturats.

El consistori fa temps que creu que la posada en marxa d’alguns d’aquests pous pot ajudar a no dependre del CCM, a qui es compra prop del 90% de l’aigua “en alta” a través de la concessionària Agbar.

La intenció de l’Ajuntament és rebaixar la factura de l’aigua, amb la captació de pous propis.

En aquest sentit l’Ajuntament ha aconseguit una subvenció per tal de connectar un dels  millors pous de captació d’aigua potable, situat al polígon d’en Puigverd, amb els diposits generals que abasteixen el nostre municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.