Santa Susanna comença la construcció dels 36 pisos de lloguer assequible a La Vall

Compartiu aquesta història

Divendres passat, es van iniciar les obres dels nous pisos de lloguer assequible que es construiran a Santa Susanna de cara al 2026. Aquests, segons detallen fonts municipals, estan pensats per ajudar els joves del municipi a emancipar-se sense haver de marxar del mateix municipi. 

La UTE formada per les fundacions Família i Benestar Social, i Grup Qualitat seran qui tirin endavant aquesta promoció i l’explotació dels habitatges. Precisament, el novembre de l’any passat, l’alcalde i els dos presidents de les fundacions van signar la cessió dels terrenys a La Vall que és on es construiran els 36 pisos. La cessió serà per un període màxim de 99 anys, un cop passi aquest temps, els terrenys tornaran a ser municipals. 

La construcció dels pisos té un pressupost estimat de més de 5’2MEUR, està finançada per una subvenció de més d’1MEUR del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana amb fons Next Generation de la Unió Europea i dels 4’2 MEUR restants s’encarreguen les dues fundacions.  Segons les previsions, l’obra estarà finalitzada abans del maig de 2026.

Pel que fa a l’edifici concret, el projecte inclou un edifici de quatre plantes amb 36 pisos de 55 i 83 metres quadrats útils. Està pensat perquè consumeixi poca energia i que el cost d’accés a l’habitatge no es dispari, és per aquest motiu que s’utilitzaran solucions bioclimàtiques i energia renovable fotovoltaica. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.