33 aspirants es presenten per ser membres del Consell d’Infants

Compartiu aquesta història

La passada setmana va acabar el termini de presentació de candidatures per formar part del futur Consell Municipal d’Infants, un òrgan participatiu i consultiu que es constituirà aquest curs per primera vegada a Palafolls.

En total s’han presentat 33 nois i noies de 5è o 6è de primària de Palafolls que volen ser consellers d’aquest Consell d’Infants on tindran veu per debatre i es donarà valor a la seva opinió i mirada sobre molts aspectes relatius al nostre municipi.

Ara els 33 candidats començaran a fer campanya per tal de poder ser escollits com a consellers. Una campanya en la que hauran de fer propostes i aconseguir votants.

El reglament del consell, aprovat pel ple municipal al passat mes de juny, es preveu que el consell ha de tenir entre 10 i 30 consellers, pel que les eleccions de finals d’aquest mes s’hauran de triar 30 consellers i 3 suplents per la primera edició del consell municipal d’infants.

Ho explica Susanna Pla, regidora d’Educació de Palafolls.

La previsió és que aquests proper dia 20 de novembre, coincidint amb la  commemoració del Dia Internacional dels Drets dels Infants, es constituirà el primer consell d’infants de Palafolls

En aquest consell seran els consellers i conselleres triats pels propis joves els qui debatran, sense interferències dels adults, aquells temes que els preocupen. Ho faran amb la coordinació d’una dinamitzadora, que s’encarregarà d’animar el debat i fer respectar el reglament.

Tot i que es tracta d’un òrgan consultiu, ha de ser possible establir un diàleg entre l’Ajuntament i el Consell per fer un seguiment de les propostes propostes fetes pels infants.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.