La Regidoria de Promoció de la Salut de Malgrat de Mar ha organitzat la segona jornada ‘Gluten free’. Coincidint amb el Dia Internacional de la Malaltia Celíaca, que és l’afecció crònica intestinal més freqüent en el món occidental, s’han preparat un seguit d’activitats per donar visibilitat a aquesta malaltia i acompanyar i informar els malalts i les seves famílies.
Durant la jornada, l’Associació de Celíacs de l’Alt Maresme-Selva Marítima oferiran informació detallada sobre la malaltia i com combatre-la amb una alimentació adequada. A més, empreses especialitzades oferiran una degustació de productes sense gluten.
Mireia Hernàndez, regidora de Promoció de la Salut a Malgrat, indica que, aquest any, també, es farà un taller adreçat als més petits perquè aprenguin a fer galetes sense gluten. Anirà a càrrec de la cuinera Nàdia Pereyra i començarà a les 17:30h. En aquest cas, és necessària la inscripció i es pot formalitzar al web de l’Ajuntament de Malgrat de Mar.
Segons detallen des de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, aquesta jornada té com a objectiu donar a conèixer aquesta malaltia i donar informació sobre el tipus d’aliments que poden ajudar a combatre-la. Concretament, es vol acompanyar i informar els malalts i les seves famílies, a banda de tots els agents implicats, com són els restaurants, els centres educatius i els esportius, entre altres.
La celiaquia és, bàsicament, la reacció del cos quan ingereix gluten, una proteïna que està present en aliments com el sègol o el blat. Consumir productes amb aquesta proteïna provoca lesions intestinals que afecten a la capacitat d’absorbir els nutrients de les persones que pateixen la malaltia.
No hi ha una causa coneguda d’aquesta afectació, però sí que se sap que un component genètic que la predisposa i factors ambientals són dos dels motius que poden desencadenar la malaltia. L’activitat es durà a terme aquest pròxim 16 de maig a les Peixateries Velles a partir de les 17:30h i fins a les 22h.