Aquest dimecres, la Diputació de Barcelona ha reconegut dues hortes maresmenques pel seu compromís amb la recuperació de varietats locals. Concretament, s’ha diferenciat l’Horta ecològica Pla de Munt de Palafolls i les hortes Verdpujol de Cabrera de Mar per la seva implicació en la revitalització de varietats locals. I, és que, la tasca que fan, a banda de restaurar la identitat gastronòmica del territori, també contribueix a consolidar el caràcter propi de la Nova Cuina Catalana.
La distinció es va dur a terme en el marc del Gastronòmic Forum Barcelona 2025 on també van participar cinc empreses alimentàries de la nostra comarca. Aquestes van poder mostrar als assistents els seus productes, que formen part del cens de Productes de la Terra Maresme que gestiona el Consell Comarcal del Maresme.
Les cinc empreses són Radi SL de Premià de Mar; Marmitus d’Argentona; COC d’Arenys de Mar; Cuick de Tordera; i Vitae Kombucha de Pineda de Mar.