URGENT

Malgrat dedica una exposició a l’explorador Félix Cardona

Compartiu aquesta història

L’Arxiu Municipal de Malgrat ha inaugurat una exposició amb motiu de la Festa Major del municipi, i dedicada a l’explorador malgratenc Félix Cardona, qui va ser una de les figures més importants al segle XX a Veneçuela.

L’exposició es fruit d’un procés que es va iniciar fa dos anys amb l’adquisició del fons Cardona per part del consistori de Malgrat. L’ajuntament va comprar als hereus de l’explorador un extens material, format per una gran quantitat de fotografies, plànols, mapes, quaderns de viatges documents de vídeo i so, i la seva biblioteca personal, entre diferents objectes de procedència indígena.

Aquest conjunt d’elements ara s’exposaran a la Sala de l’Arxiu Municipal, al carrer del Mar de Malgrat, fins al 29 de desembre.

Cardona va arribar a Veneçuela l’any 1927, i fins als anys setanta va fer una trentena d’expedicions pel territori, mentre cartografiava les regions i delimitava les fronteres del país.

Ara l’exposició recordarà tota aquesta trajectòria com a explorador, entre d’altres personalitats, mitjançant tot tipus de documents personals.

La mostra es divideix en dues parts. Una dedicada a repassar l’aventura científica de diferents catalans en el Oricon al llarg de 100 anys. I la segona part estarà dedicada exclusivament al malgratenc Fèlix Cardona i al seu entorn.

Cal afegir que a la mostra també ha col•laborat el Museu Etnològic de Barcelona. Entitat que s’encarregarà de traslladar itinerantment part de l’exposició per diferents municipis de Catalunya.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics