URGENT

Els dubtes sobre el subministrament d’aigua de PLF acaben al Parlament de Catalunya

Compartiu aquesta història

A través del grup polític municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa s’ha fet arribar a la cambra política catalana una sèrie de preguntes sobre el funcionament del subministrament d’aigües que tenim a PLF.

Aquestes preguntes, que han accedit a l’hemicicle parlamentari a través del diputat eco-socialista Salvador Milà, proven de respondre als dubtes sorgits des dels canvis en la xarxa d’aigües de la nostra zona.

Els eco-socialistes volen saber des de quan arriba aigua potable de la xarxa Ter-Llobregat al nostre municipi i rodalies, així com la quantitat mensual que arriba.

El grup polític també vol conèixer quina quantitat d’aigua es pren de la dessalinitzadora de Blanes i dels pous d’aigua públics de la Tordera des de que es va posar en marxa la interconnexió amb la xarxa d’Aigües Ter-Llobregat de Cardedeu.

Ja des d’una vessant més mediambiental, després de la greu crisi que van patir els pous d’aigua de la Tordera fa uns anys, també s’ha preguntat al Parlament sobre l’evolució d’aquests pous en els últims 4 anys i quanta aigua han extret els pous privats de l’aqüífer de La Tordera per a usos agrícoles, industrials i terciaris.

Ja des de un punt de vista de consum, Iniciativa Esquerra Unida també lamenta que no s’està premiant l’estalvi d’aigua en els trams, tal com es va aprovar des de la Generalitat.

Per últim, el grup municipal torna a criticar el fet que s’estigui vulnerant la normativa europea en el subministrament d’aigua a l’alta i a la baixa, ja que en ambdós casos és l’empresa Sorea la que fixa els preus. Un qüestionament que el portaveu del grup municipal, Juan Andrés Osorio, ja va posar sobre la taula en l’últim ple extraordinari de PLF.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics