URGENT

Osorio no es presentarà a les properes eleccions  

Compartiu aquesta història
Juan Andrés Osorio, regidor d'ICV-EUiA
Juan Andrés Osorio, regidor d’ICV-EUiA

El regidor d’ICV-EUiA, Juan Andrés Osorio, ha sigut alcaldable en les 3 darreres eleccions i els 2 últims mandats ha format part de l’equip de govern. Els últims comicis municipals es van celebrar el 2015 i el mandat actual arriba a l’equador. En la valoració d’aquests 2 primers anys, Osorio assegura que no es tornarà a presentar a les municipals del 2019, emparant-se en els estatuts de la formació.

Assegura que ha complert la tasca que se li va demanar, i que a més, ha aconseguit que ICV-EUiA entrés al govern. El regidor abandonarà la primera línia de la política local per donar pas a altres membres del grup. La formació a Palafolls, a més, es podria presentar en les properes eleccions sota les sigles d’En Comú, un aspecte que encara no s’ha concretat. Osorio manté que el pacte que van acordar amb els socialistes s’ha complert i, segons el regidor, el govern aprova amb notable de 7.

El principal repte que ha hagut d’afrontar el consistori en aquests 2 anys de mandat és la modernització de l’administració local, el que implica canviar maneres de fer dels últims anys i agilitzar els processos. Per Osorio, aquest és també el màxim desafiament dels propers anys, amb el que s’haurà de convertir el consistori en un Ajuntament del segle XXI més eficient i més proper als palafollencs. Pel regidor cal una tasca d’escoltar les queixes i els suggeriments dels veïns.

El regidor manté, també, que cal millorar els serveis de neteja i la brigada municipal,un punt amb el que hi coincideix, de moment, Martí Victòria, el primer en valorar el mandat. Caldria, per Osorio, millorar les zones verdes i jardins i també el manteniment de les rieres, on denuncia “el desemparament de l’Agència Catalana de l’Aigua”, on es troben amb traves per poder-hi realitzar actuacions.

Un dels temes candents és la planta de biogàs, al respecte Osorio manté que les energies netes són el futur, aplaudeix la iniciativa i per ampliar el debat amb els veïns ha avançat que properament organitzaran una jornada amb una eurodiputada per explicar la implantació d’aquesta energia a Europa.

El grup ICV-EUiA és la 4a força a l’Ajuntament després d’aconseguir en les últimes eleccions 326 vots i revalidar el regidor. Per segona vegada, en l’últim mandat els ecosocialistes pactaven formar govern amb el PSC.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics