Palafolls és un dels municipis amb menys renda per llar del Maresme

Compartiu aquesta història

L’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme ha publicat recentment les dades de l’Atles de distribució de la renda de les llars corresponent a 2021. Aquestes mostren que Palafolls es troba en el llistat de municipis del Maresme que compten amb una renda per llar més baixa en comparació a d’altres.

Concretament, Palafolls és el desè municipi maresmenc amb una renda per llar inferior a la mitjana (33.482€), al llistat se sumen altres municipis de l’Alt Maresme com Malgrat de Mar, Tordera, Calella i Pineda. 

Malgrat la xifra total de renda mitjana neta per llar, el nostre municipi és el que destaca per tenir una major igualtat entre els palafollencs pel que fa a la renda de cadascun d’ells amb un índex del 26,2%. I, és que la renda neta mitjana per persona a Palafolls és de 12.921€. En canvi, els municipis amb una renda més elevada, mostren més diferències entre els seus ciutadans. N’és un exemple Caldes d’Estrac on la diferència entre les rendes dels caldencs és del 36’2%. 

Al conjunt de la comarca, les dades indiquen que són 31.769€ els que separen els municipis amb la renda mitjana neta per llar més elevada dels de la renda més baixa. Als extrems del llistat està Cabrils amb una renda neta mitjana per llar de 61.569€ i Alella amb una renda de 20.889€.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.