L’Ajuntament presentarà al·legacions per assegurar la subvenció per rehabilitar el Castell

Compartiu aquesta història

A principis de juliol, l’Ajuntament de Palafolls va rebre la solució d’una ajuda que havia demanat al Ministeri d’Indústria i Turisme en el marc de projectes de millora del patrimoni amb ús turístic.

La resolució provisional atorgava a Palafolls prop de 3MEUR per al projecte d’estudi i rehabilitació del Castell, però aquesta subvenció no és 100% definitiva fins que no es presentin les al·legacions per part de la resta de propostes. En aquest sentit, i per assegurar-se no perdre punts després de les al·legacions alienes, el consistori ha decidit presentar també al·legacions per assegurar la subvenció. Ho va detallar el regidor de Patrimoni a l’Ajuntament de Palafolls, Aleix Freixa. 

A banda de Palafolls, també hi ha 91 propostes més d’arreu de l’Estat, tenint en compte les característiques de les actuacions previstes, la seva viabilitat, qualitat i potencialitat turística. Tal com va detallar l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, quan es va conèixer la notícia, una ajuda d’aquest tipus suposarà una empenta molt gran pel projecte de consolidació del Castell. 

A la vegada, des de l’Ajuntament recorden que el Castell continua en obres i informen que fins a finals d’agost no estarà reobert als visitants. Segons diuen, els treballs arqueològics han condicionat els de restauració i, per tant, s’ha hagut d’ampliar el termini d’execució.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.