Malgrat farà recollida d’escombraries porta a porta a partir de l’any que ve

Compartiu aquesta història

El municipi veí ha encarregat ja la redacció del plec de clàusules que haurà de regir la futura licitació del servei de recollida d’escombraries a Malgrat. La principal novetat és l’aposta que el consistori farà per la recollida porta a porta. Una aposta consensuada per totes les forces polítiques malgratenques amb la voluntat de millorar les xifres de separació i reciclatge. Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, Malgrat recicla només el 42% de les seves deixalles, quan segons normativa europea ja hauria de rondar el 60%.

El regidor de sostenibilitat de Malgrat, Jordi Farré, recorda que ja fa temps que es fa el porta a porta comercial, pel que ja tenen part del camí fet, però és conscient que caldrà una campanya de sensibilització i d’informació abans de la implantació del nou sistema, per tal que la ciutadania conegui com funcionarà la recollida d’escombraries a partir de l’any que ve. És per això que es plantegen la presència d’informadors de carrer i trobades amb veïns i entitats locals.

El regidor espera que l’adjudicació estigui enllestida per l’any que ve,  temps que aprofitaran per fer la campanya informativa i preparar la ciutadania pel canvi que suposarà l’eliminació dels contenidors de carrer i el nou sistema de recollida. Un canvi que Farré assegura que està pensat fer de cop a tot el municipi.

El regidor assegura que el canvi de sistema de recollida d’escombraries no hauria de suposar un gran augment del cost del servei. Igualment Farré explica que la intenció és que els ciutadans que menys residus generin, paguin menys de la taxa d’escombraries.

Quan estiguin redactats els plecs de clàusules sortirà la licitació per trobar l’empresa concessionària del servei del pota a porta, que també haurà de resoldre alguns aspectes com es farà la recollida en aquelles zones d’alta densitat de població, amb concentracions de blocs de pisos i d’altres, on el porta a porta sigui de difícil desplegament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.