Ja es pot apuntar per donar sang l’1 de setembre

Compartiu aquesta història

El banc de sang i teixits ha programat una nova jornada de donació de sang a Palafolls. Com és habitual serà al setembre, però s’avança una setmana al que és tradicional. Si normalment es feia coincidir amb la Festa Major, ja fa un parell d’anys que es fa el primer cap de setmana de setembre.

Enguany serà l’1 de setembre, en horari de matí de 10 a 14h, al MiD.

Les reserves de sang baixen especialment en període de vacances, cosa que obliga a banc de sang a redoblar els esforços per mantenir estable els estocs i reserves de sang pel seu ús medicinal i hospitalari.

Des del Banc de Sang apunten que enguany és un dels anys més crítics ja que les donacions han baixat un 30%. 

Es calcula que cada dia es necessiten un miler de bosses de sang per donar resposta a les transfusions previstes de sang, plasma i plaquetes, pel que calen almenys un miler de donacions diàries per mantenir estables les reserves.

Avui, per exemple, es preveuen només 300 donacions i per demà unes 600, molt per sota de la necessitat habitual.

Justament per aquest motiu, entre demà i dijous es fa una campanya extraordinària de donació de sang a Blanes, en horari de tarda i a la carpa instal·lada al Passeig de Mar, a tocar del Carrer Ample.

Qui vulgui pot donar sang l’1 de setembre a Palafolls i ho pot fer reservant hora al web del banc de sang o a través de l’enllaç que trobareu al web Ràdio Palafolls.

Recordem que, les persones interessades en donar sang han de tenir entre 18 i 70 anys d’edat, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. En el cas de les dones, es pot donar sang un màxim de tres vegades l’any, i en el dels homes, un màxim de quatre, deixant dos mesos de separació entre cada donació. 

Reserva cita per donar sang a Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.