Dos infants sahrauís passen l’estiu a l’Alt Maresme

Compartiu aquesta història

Una nena de 10 anys  i un nen de 9 han deixat el camp de refugiats de Tindouf, a Algèria, per passar l’estiu a Malgrat i a Santa Susanna. Són dos infants sahrauís acollits aquest estiu a l’Alt Maresme dins el projecte “Vacances en pau per a nens i nenes del poble sahrauí”, que organitza l’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara conjuntament amb l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí. 

Aquesta ja és la darrera setmana que els infants passen a casa nostra, després de prop de dos mesos a Catalunya. Josep Gelpí és el responsable de l’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara.

Durant la seva estada a casa nostra, gaudeixen d’activitats i de la possibilitat de conviure amb altres nens i nenes. Deixen enrere, també, la duresa del camp de refugiats del desert, alhora que passen revisions mèdiques.

La passada setmana, els dos infants van ser rebuts a l’Ajuntament de Malgrat per l’alcaldessa del municipi, Sònia Viñolas, juntament amb les famílies acollidores. 

Des de fa anys Malgrat organitza i acull el projecte Vacances en Pau d’estades per a infants sahrauís, que viuen als campaments de refugiats de Tindouf (Algèria). 

Anys enrere eren molts més els infants que eren acollits a l’Alt Maresme, també a Palafolls, però des de la pandèmia el nombre de famílies acollidores s’ha reduït dràsticament. Gelpí explica que és com tornar a començar de zero, però que el projecte continua.

A més el projecte ajuda a visualitzar i recordar  la realitat del poble Sahrauí, que viu desplaçat des de fa més prop de 50 anys quan el Marroc va envair el territori del Sàhara Occidental, fins aquell moment colònia espanyola, aprofitant la debilitat del dictador Francisco Franco i davant la passivitat de la comunitat internacional.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.