Blanes recolza la creació d’un Parc Forestal Interactiu a la carretera d’accés a la Costa Brava

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Blanes ha aprovat provisionalment en el ple d’aquest mes d’agost la modificació puntual del POUM. La intenció és requalificar una franja de terreny de Peixos Ros com a sòl urbanitzable i desenvolupar un Parc Forestal. 

Segons indiquen des de l’Ajuntament Blanenc, aquesta zona passarà a ser un espai lliure públic i s’ampliarà el total de superfície de zona verda que hi ha actualment de titularitat municipal. 

La intenció és bescanviar una zona verda de més de 1.000m2 a peu de carretera per la franja d’un monticle de prop de 2.500m2 de titularitat privada al nord dels terrenys. D’una banda, la zona que passarà a ser de titularitat pública inclou la creació d’un Parc Forestal Interactiu que busca ser un nou element articulador de les connexions entre la ciutat i els barris de la zona nord-est de Blanes. 

L’objectiu d’aquesta proposta és posar en valor el patrimoni natural de Blanes i promoure la cultura del bosc i dels espais saludables. Segons detalla el projecte inclòs dins la proposta de modificació del POUM, aquest parc forestal tindrà tres principals àmbits: un Centre d’Interpretació del la Flora Autòctona, un Espai Mirador i la Ruta dels Tres Turons. 

D’altra banda, la zona verda pública que passarà a titularitat privada mantindrà el mateix tractament d’arbrat que si fos públic, i s’hi habilitarà un aparcament perquè puguin estacionar-hi els 150 treballadors i treballadores que s’incorporaran a la instal·lació de Blanes de Freskibo.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.