L’Ajuntament de Palafolls buscarà l’empresa que construeixi els habitatges de protecció oficial

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Palafolls fa mesos que treballa en la licitació del projecte executiu i la construcció de 20 pisos de protecció oficial que estan destinats al lloguer assequible. Després de dues licitacions per un valor de 2’7MEUR que han quedat desertes, el consistori serà l’encarregat de buscar l’empresa que faci la construcció i la posterior gestió dels pisos.

És a dir, ara l’Ajuntament de Palafolls haurà de picar les portes de les empreses constructores en comptes de ser les empreses les qui es presentin a la licitació. Aquest nou procediment, però, ha de ser amb les mateixes condicions que les altres licitacions. 

El consistori ara va contrarellotge i, és que, el calendari apreta els terminis d’execució. La construcció d’aquests habitatges compta amb prop d’1M€ del  “Programa d’ajuts a las construcció d’habitatges en arrendament social en edificis energèticament eficients” inclòs dins el “Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència”, dels fons Next Generation de la Unió Europea. 

Això fa que els pisos, com la resta de projectes Next Generation, hagin d’estar acabats abans del març del 2026, ja que, en cas contrari,  s’arrisquen a perdre el finançament europeu, cosa que faria inviable el projecte.

Aquest és un dels punts que es tractaran al ple d’aquest dijous. A la vegada, també es parlaran altres qüestions com l’aprovació de la modificació puntual del pla general d’ordenació territorial i urbana de Palafolls en diversos trams municipals. A més, es portarà a aprovació una moció conjunta entre tots els grups municipals per a la demanda de la construcció de la nova escola d’educació especial L’Horitzó, entre altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.