Les famílies de l’Escola Horitzó denuncien mancances al centre i reclamen una escola en condicions 

Compartiu aquesta història

Els pares i mares de l’escola Horitzó de Pineda de Mar continuen reclamant millores en el centre, ja que l’estat actual d’aquest no és adient pels seus fills. Tenint en compte les condicions actuals del centre, no és un lloc on els alumnes hi puguin desenvolupar les seves classes. 

I, és que, les famílies han denunciat el mal estat de les instal·lacions. Per exemple, el centre no compta amb clavegueram, les finestres són de fusta i estan malmeses, els lavabos no estan adaptats a les persones amb mobilitat reduïda, les aules són petites i sense ventilació, i les portes no tenen la mida adequada per entrar. 

Quant als espais comuns, entre altres, l’ascensor s’avaria constantment i el pati no està adequat a les necessitats dels alumnes. Aquestes i altres qüestions són les que denuncien les famílies de l’Horitzó.

A la vegada, les famílies lamenten que els alumnes, a banda de tenir dificultats afegides, hagin de patir una situació d’incomoditat com l’actual. A més, afegeixen que, si no fos pel personal que hi treballa, no seria un bon lloc on dur els fills.

A banda de les famílies, els ajuntaments de l’Alt Maresme s’han sumat a les reivindicacions presentant una moció, treballada conjuntament des del Consell Comarcal del Maresme, per demanar la construcció de la nova escola d’educació especial L’Horitzó. D’aquesta manera, es vol fer més pressió perquè el Departament d’Educació millori les condicions del centre o es construeixi un de nou, tal com es va plantejar al 2008 abans de la crisi econòmica. Un d’aquests ajuntaments és el de Palafolls on la moció es presenta aquest vespre al ple municipal. 

L’escola Horitzó és un centre públic d’educació especial que es va fundar a finals de la dècada dels 70 com a centre privat impulsat per les famílies, i no va ser fins a finals dels 80 que el Departament d’Educació va assumir la seva competència. 

És una escola que acull una norantena d’alumnes entre els 3 i els 20 anys que provenen de diversos punts de l’Alt Maresme, entre ells, Palafolls. Son alumnes amb perfils molt variats, com infants amb pluridiscapacitat, amb discapacitat intel·lectual, amb Trastorn de l’Espectre Autista i trastorns greus de la conducta, entre altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.