Visites guiades al Castell i la presentació del mapa patrimonial de Palafolls dins les Jornades Europees de Patrimoni

Compartiu aquesta història

Palafolls participa un any més a les Jornades Europees de Patrimoni, la iniciativa que organitzen el Consell d’Europa i la Comissió Europea i que impulsa al nostre territori l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

Enguany, durant tot un cap de setmana, es duran a terme diverses activitats a Palafolls per celebrar aquesta proposta. Concretament, des del pròxim divendres 11 d’octubre fins al 13 d’octubre, l’ajuntament ha organitzat activitats relacionades amb el patrimoni històric, cultural i gastronòmic de la nostra zona.

Tot i que hi ha diversos actes previstos, el consistori ha centrat la celebració en dos grans actes. D’una banda, la presentació del Mapa de Patrimoni Cultural Local de Palafolls. Aquesta anirà a càrrec de la Diputació de Barcelona i serà una presentació dinàmica d’un element que ordena i posa al mapa els diferents indrets que formen part del nostre patrimoni. 

A més, segons ha afegit Aleix Freixa, regidor de Patrimoni a Palafolls, l’acte comptarà amb la participació dels alumnes de Les Ferreries i dels Gegants de Palafolls.

D’altra banda, el segon gran acte previst són visites guiades al Castell un cop han acabat els treballs de conservació de l’espai. Tot i que continua tancat, es preveu inaugurar la zona aquest dissabte coincidint amb una diada com aquesta. Les visites les durà a terme l’arqueòleg que ha encapçalat la recerca arqueològica al Castell aquests últims mesos. 

Entre altres, també hi ha prevista una hora del conte amb la iaia del Maresme, una xerrada sobre el Vescomtat de Cabrera i la col·laboració d’alguns restauradors de Palafolls que oferiran durant el cap de setmana menús i plats elaborats amb productes locals de l’horta palafollenca i la mongeta del ganxet. 

Els actes previstos i les inscripcions a les visites guiades, els podreu consultar i fer des del web de l’Ajuntament de Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.