Finalitzen les obres al Gorg del Molí d’en Puigvert

Compartiu aquesta història

A mitjans de juliol, l’Ajuntament de Palafolls va començar els treballs de conservació i millora al Gorg del Molí d’en Puigvert. La intenció d’aquests treballs era millorar el comportament ecològic de la zona, millorant el comportament hidràulic del bosc inundable i combatent les espècies invasores de l’espai. 

El regidor de Medi Ambient, Aleix Freixa, ha detallat alguns dels treballs que s’han fet. Entre altres, s’ha modificat el traçat intern del bosc, s’ha instal·lat una marquesina per observar la fauna de l’espai i encara s’estan fent actuacions per eliminar la fauna i flora invasores.

Pel que fa a altres accions previstes, el consistori no preveu més a la zona. Tot i això, sí que han fet especial èmfasi què la població respecti i tingui cura per aquest espai, tant les zones visitables, com les que no ho són. 

Fa uns anys es va recuperar aquest espai natural, a tocar del Molí d’en Puigvert, on es calcula que antigament hi havia hagut un gran estany. Amb el temps, l’espai ha anat guanyant qualitat natural, però l’arribada d’espècies invasores i el mal ús de la ciutadania d’aquest indret, ha tensat aquest hàbitat d’interès on ara, amb fons europeus, vehiculats per la Direcció General de Polítiques ambientals, s’han pogut fer els treballs de conservació i protecció.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.