ASPRONIS gestionarà el Respir a partir de novembre

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Palafolls ha adjudicat recentment el servei d’acolliment diürn per a persones grans a  la fundació privada ASPRONIS. Divendres es va signar el contracte de gestió del Respir durant els propers 2 anys.

D’aquesta manera, a partir de l’1 de novembre la gestió del centre de dia passarà a mans d’aquesta entitat, amb seu a Blanes, però que té implicacions al nostre municipi des de fa molts anys on té la Residència Pinya de Rosa i pisos tutelats. Una trajectòria que avala la gestió del Respir. 

Segons ha indicat Francesc Durà, director general d’ASPRONIS, des de la fundació es donarà continuïtat al projecte que ja estava engegat, tot i que s’aniran incorporant millores a mesura que avanci la concessió.

El Respir disposa d’un màxim de 24 places per torn, ja sigui al matí, de 8.00 hores a 13.00 hores, al migdia de 13.00 hores a 15.00 hores, o a les tardes de 15.00 hores a 20.00 hores. Tenint en compte que es tracta d’un centre per a persones grans amb graus de dependència variables, el personal ha de ser qualificat i amb una ràtio d’un professional per cada 10 usuaris.

De fet, els usuaris pràcticament no notaran cap canvi respecte com s’està desenvolupant el servei, excepte pel servei de transport gratuït que existia en els darrers anys.

Aquest transport porta a porta era una millora en el contracte prestat per l’anterior concessionari, l’empresa Eulen, però que ja no està en contracte d’Aspronis. L’alcalde explica que aquesta millora és la responsable que Eulen no s’hagi presentat al darrer concurs, perquè els ha sortit molt car. Igualment, creu que les famílies que usaven aquest servei podran utilitzar el taxi a demanda per acostar-se al Respir, això sí, pagant l’actual tarifa del servei. 

A banda de l’atenció diària i professional al Respir, ASPRONIS també organitzarà activitats durant l’any, especialment per la setmana de la Gent Gran i/o el Dia Mundial de l’Alzheimer com xerrades, tallers pràctics, tallers lúdics i exposicions.

L’adjudicació ha estat feta per 320.000€ els dos anys, tot i que el contracte preveu la possibilitat de fer fins a 3 pròrrogues anuals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.