La gastronomia de proximitat protagonitza el calendari 2025 de Productes de la Terra Maresme del CCM

Compartiu aquesta història

Un any més, el Consell Comarcal del Maresme edita una nova edició del calendari de Productes de la Terra Maresme. La intenció principal d’aquest calendari, com és habitual, és continuar donant a conèixer la producció i elaboració agroalimentària que es fa a la nostra comarca, a banda de promoure el consum de proximitat.

El 2025, el CCM aprofitarà el reconeixement de Catalunya com a ‘Regió Mundial de la Gastronomía 2025’ per posar en valor i reivindicar el pes de la gastronomia maresmenca. En aquesta ocasió, el calendari fa un homenatge al binomi que formen la producció i la restauració i convida a fer un recorregut mes a mes per les cuines d’onze restaurants del maresme que mostren plats elaborats amb productes d eproximitat. A la vegada, cada mes inclou un codi QR on es pot accedir a la recepta del plat que es presenta.

Des del Consell Comarcal posen en valor que el Maresme és un territori que permet les compres de km0 amb un complet abastiment de productes de temporada i de proximitat que, a més, faciliten poder portar els productes frescos a taula, fins i tot, acabats de collir o elaborar. 

Seguint el format d’anys anteriors, el calendari identifica les empreses productores i elaboradores que formen part de Productes de la Terra Maresme i ens convida a anar a mercat. El Consell Comarcal ja ha començat areptarir els calendaris entre les empreses associades i els ajuntaments, tot i que també e spot trobar online per descarregar al web del CCM. 

Enguany, les propostes culinàries han estat facilitades pels restaurants Saborós (Premià de Mar), Can Formiga (Pineda de Mar), Dos Cuiners (Mataró), Fonda Marina (Montgat), Santa Marta (Cabrera de Mar), Blau de Mar (Arenys de Mar), Hostal de la Plaça (Cabrils), L’Hermita (Sant Pol de Mar), Cals Frares (Cabrera de Mar), Can Martri (Sant Cebrià de Vallalta) i Salvana (Vilassar de Mar).

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.