Estudi universitari sobre els amfibis que viuen a la bassa artificial del Parc Fluvial de La Tordera

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Un jove estudiant local està realitzant el seu treball de final de carrera analitzant les poblacions d’amfibis que es poden trobar a la bassa artificial que es va fer fa uns 5 anys al Parc Fluvial de la Tordera, prop del Gorg dels Cans.

Per tal de preservar el desenvolupament natural de la bassa, s’ha protegit la zona amb unes pantalles de plàstic, per evitar que ningú pugui accedir a la zona almenys mentre duri l’estudi.

El regidor de medi ambient, Juan Andrés Osorio, explica que almenys la zona estarà protegida fins la tardor i destaca que, a banda de poder fer l’estudi vinculat a la Universitat de Girona, també es protegeix una zona molt rica biològicament que ha patit també l’incivisme de la gent.

I és que molta gent, en veure la bassa, permetien als seus animals nedar-hi i fer malbé no només l’ecosistema humit, sinó també la vegetació autòctona que el consistori hi ha anat plantant al voltant.

Osorio destaca que l’estudi engegat permetrà conèixer la riquesa animal de la zona, bàsicament d’amfibis i explica que el resultat de l’estudi també servirà  per poder fer formació als joves dels centres educatius de PLF.

A mitjans del 2011, el consistori va excavar aquesta bassa artificial de 40 x 45 metres a tocar del riu, ja que volia reproduir l’ecosistema dels aiguamolls de ribera.

Fa 2 anys es va fer en aquest indret la tradicional plantada d’arbres, molts dels quals van desaparèixer per culpa de l’incivisme.

 

Foto: http://natura-tordera.blogspot.com.es/

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics