Reunió informativa per a famílies que vulguin acollir nens sahrauís aquest estiu

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’associació solidària Malgrat amb el Sàhara, que coordina l’estada dels sahrauís als pobles de la zona, organitza juntament amb l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí, la reunió informativa sobre l’acolliment de nens i nenes refugiats sahrauís aquest proper estiu.

Es tracta del projecte anomenat  Vacances en Pau que cada any s’organitza a la nostra zona per acollir infants sahrauís que durant la resta de l’any viuen als Campaments de Refugiats de Tinduf, a Algèria.

L’objectiu d’aquests estades a Catalunya és doble. D’entrada allunyar als nens i nenes de les altes temperatures a les que s’arriba al desert on viuen i també per que l’estada d’aquests joves a Catalunya s’aprofita per fer-los passar diferents proves i revisions mèdiques.

Josep Gelpí, president de l’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara explica que la reunió de demà a la tarda a Malgrat ha de servir per resoldre dubtes sobre aquestes estades.

L’estada a casa nostra té una durada de dos mesos, juliol i agost, i les famílies acollidores només cal que dediquin una mica de temps als infants i que ajudin a la interrelació dels sahrauís amb els nens d’aquí.

Fins fa uns anys, uns 700 joves dels campaments de refugiats visitaven Catalunya. La xifra però ha caigut per culpa de la crisi, ja que a banda de les famílies també ha afectat a les administracions, que habitualment s’encarreguen del viatge en avió dels infants.

A l’Alt Maresme s’espera que enguany vinguin uns 6 joves, lluny de la 20a d’anys enrere.

A banda d’això, les Vacances en Pau permeten donar a conèixer la realitat del poble Sahrauí, que viu desplaçat des de fa més prop de 40 anys quan el Marroc va envair el territori del Sàhara Occidental, fins aquell moment colònia espanyola, aprofitant la debilitat de Franco i davant la passivitat de la comunitat internacional.

Des de llavors els sahrauís han hagut de viure sota el domini marroquí o desplaçats als camps de refugiats del desert algerià.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics