Es posa en marxa l’Espai Agrari de la Baixa Tordera

L'Espai Agrari de la Baixa Tordera vol suposar un espai per garantir l'activitat agrària de la zona - (http://natura-tordera.blogspot.com.es/)
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
L'Espai Agrari de la Baixa Tordera vol suposar un espai per garantir l'activitat agrària de la zona - (http://natura-tordera.blogspot.com.es/)
L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol suposar un espai per garantir l’activitat agrària de la zona – (http://natura-tordera.blogspot.com.es/)

Aquest passat dimecres es va donar el tret de sortida a una iniciativa que ha d’aglutinar el sector agrari de la zona de la Baixa Tordera, i que serà un instrument per a l’activitat d’aquest àmbit.

Es va iniciar amb la signatura de la Carta per a la Gestió i desenvolupament de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, que ha de ser una eina per tal de garantir tota una sèrie d’aspectes relacionats amb l’activitat agrària de la zona.

En declaracions a aquesta emissora, el gerent de la Cooperativa Conca de la Tordera, Josep Ferrer, ha explicat que la proposta neix de la necessitat, per una banda, de garantir l’activitat de la pagesia a la conca del riu Tordera, i per l’altra, de donar valor a aquest sector.

Mitjançant la unió dels 5 ajuntaments de PLF, Tordera, Blanes, Malgrat de Mar i Santa Susanna i 5 cooperatives de la zona, l’espai es vol convertir en l’eina que permeti donar valor a la producció de l’activitat agrària, i a la vegada poder garantir que es dugui a terme.

Segons ha explicat Ferrer, un dels problemes que més pateix el sector agrari actualment és el de l’envelliment de la pagesia. En aquests moments, tal i com explica Ferrer, el 82% dels pagesos tenen més de 52 anys, i és un aspecte que volen intentar solucionar de cara al futur.

Davant d’aquesta problemàtica, Ferrer ha anunciat que una de les eines que han de servir per incentivar a la població més jove és la creació d’un ensenyament dual encarat a joves d’entre 16 i 18 anys perquè es formin en l’activitat de la pagesia.

En aquest sentit, Ferrer ha volgut destacar que la figura del pagès, a més de ser força desconeguda, és a la vegada una professió que ha canviat molt els darrers anys, ja que ha evolucionat cap a una vessant també empresarial. És aquí, precisament, on Ferrer creu que s’ha d’incidir.

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera, que ja ha començat a caminar, vol jugar també un paper fonamental en la difusió d’una alimentació saludable i de qualitat de cara a la ciutadania, així com vol aconseguir augmentar l’autoestima i arrelament dels habitants dels municipis que integren la zona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics