URGENT

L’explorador malgratenc Fèlix Cardona tindrà la seva biografia.

Compartiu aquesta història

La vida d’un dels malgratencs més il.lustres, l’explorador Fèlix Cardona, serà l’objecta de la 8a Beca d’Investigació “Vila de Malgrat de Mar”. Cardona, va neixer a principis del segle 20 i va ser un dels exploradors de la selva Veneçolana. De fet va morir a Caracas el 1982. El professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, Eugeni Casanova Solanes, farà aquest estudi i es desplaçarà a Caracas per poder consultar la documentació existent al domicili familiar de Cardona.
La Junta de Govern Local va aprovar anit nomenar Eugeni Casanova com a nou adjudicatari de la 8a Beca d’Investigació, després que Martí Checa i Artasu, guanyador de la convocatòria, hagi renunciat per motius de feina. Eugeni Casanova és professor de tècniques d’expressió oral i escrita a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i autor de diversos llibres com ara “Sàhara Nord Sud”, “Un viatge monstruós”, “Amb el tren pel Transiberià i la Ruta de la Seda” i “Els jueus amagats. Supervivents de la Inquisició a la Sefarad del segle XXI”, publicat recentment.

Cardona va donar a conèixer el “Churún Merú”, la cascada més alta del món, coneguda avui com a “Salt de l’Ángel”, i molts altres rius, muntanyes, ètnies indígenes, espècies vegetals, fins aleshores desconeguts pel món occidental. El seu fill, Fèlix Cardona Johnson, que va morir l’any passat, el va acompanyar en nombroses expedicions a la selva i va viure a Malgrat de Mar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics