URGENT

Els Mossos d’Esquadra inicien avui una campanya de control de l’ús dels sistemes de seguretat passiva

Compartiu aquesta història
El dispositiu, que durarà fins diumenge 25 de febrer, posarà especial incidència en la utilització dels cinturons de seguretat per part dels usuaris dels seients posteriors dels vehicles, però també dels sistemes de retenció i subjecció infantils i del casc. Aquests és un dels punts febles dels conductors de PLF, ja que com explicàvem aquesta setmana el 46% de les infraccions sancionades per la policia local en una campanya de trànsit l’any 2006, eren precisament per no cordar-se el cinturó o per la subjecció infantil amb cadiretes degudament homologades.Els controls dels mossos es faran amb vehicles i patrulles sense logotipar, és a dir, sense identificatius externs. L’objectiu és detectar amb més eficàcia les infraccions relatives a aquests elements de seguretat passiva, que són determinants a l’hora de reduir les lesions patides en un accident.

En les sancions s’aplicarà el criteri de “tolerància zero”, denunciant individualment totes les persones que no facin ús del cinturó, ja que s’han d’utilitzar tant davant con els ocupants del darrera.

La campanya es posa en marxa després que no s’hagi notat un increment significatiu en el seu ús en els últims mesos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics