URGENT

Els veïns de Mas Reixach van aprovar ahir en assemblea el preu que hauran de pagar per parcel·la pel perímetre de seguretat.

Compartiu aquesta història

Es tracta d’un perímetre de 25 metres que volteja la urbanització en el que es regula la presencia d’arbres i matolls per protegir la urbanització de possibles incendis, ja que actuaria com a talla foc.

Cada un dels més de 130 parcel.lista pagarà 46€. Que serveixen per fer el perímetre i també en concepte de servitud. Aquesta servitud la rebran els propietaris dels terrenys en els que es fa el perímetre, ja que no podran utilitzar els terrenys mai més per a res més. En aquests cas la Generalitat, paga el 40% del cost del perímetre.

Aquests preu va ser aprovat per unanimitat, i segons el regidor de medi ambient Joan Grimal, el perímetre podria començar a fer-se la propera setmana i podria estar acabat a principis de març.

Grimal, que va ser ahir a l’assemblea de veïns, espera que aviat es desencallin els altres dos perímetres que s’han de fer; el de Ciutat Jardí i el de Mas Carbó. Precisament aquesta última es va veure afectada per l’incendi del 1994, el més important dels últims temps al nostre municipi.

Segons Grimal encara hi ha alguns problemes sobre el preu final, però confia que s’imposarà el model de Mas Reixach.

Aquests perímetres que actuen de tallafoc davant d’incendis és una actuació regulada per llei, i altres pobles com Tordera, ja tenen els seus perímetres fets des de fa temps.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics