URGENT

La passada setmana va començar el judici a la Índia sobre la llei de patents del país.

Compartiu aquesta història
La multinacional farmacèutica suïssa Novartis, que té una de les seves seus espanyoles a PLF, va presentar una demanda contra la llei de patents índies.
La Índia no registra medicaments que considera que no són innovacions, sinó simples modificacions d’altres fàrmacs ja existents. Per aquest motiu no es va acceptar en primera instància la patent de l’anticancerigen Glivec, un medicament de Novartis. És per això que la India ha fabricat un medicament genèric a baix cost.
Si el Glivec de Novartis costa 2600 dòlars al mes, el medicament genèric costa 600 dòlars mensuals.

El medicament de Novartis

ONG com Metges Sense Fronteres o Intermon Oxfam han demanat a Novartis que retirin la demanda, ja que podria crear un precedent que deixaria sense medicaments a milions de persones que accedeixen aquests medicaments a baix cost a tot el tercer món.
Novartis, per la seva banda diu que ells subministren medicaments gratuïts a milers de persones i que si no es reconeix la patent no es poden desenvolupar nous fàrmacs i la investigació s’atura.El judici ja ha començat a la Índia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics