URGENT

Alt risc d’incendi aquests estiu a la comarca

Compartiu aquesta història

Els propers 24 i 25 de març les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) del Maresme, els bombers, els agents rurals i els mossos d’esquadra celebraran un campus de treball en el qual abordaran com actuar i com coordinar-se per sufocar mitjans i grans incendis forestals. D’aquesta manera es millorar el protocol d’actuació de tots els agents implicats en l’extinció dels incendis.

En els últims 12 anys han cremat 840 hectàrees forestals al Maresme. Va ser l’any 2004 el més devastador pel que fa a incendis forestals (van cremar-hi 532 hectàrees), seguit del 2003 quan els incendis van afectar 248 hectàrees forestals.

A la comarca del Maresme comptem per a l’extinció d’incendis amb els parcs de bombers de Mataró, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Arenys de Mar, 2 parcs d’estiu de bombers i 11 ADF que compten amb 380 voluntaris i voluntàries que han rebut formació permanent en prevenció i extinció d’incendis. En els últims anys també ha millorat força l’equipament material del què disposen.

El president de les ADF de l’Alt Maresme, que inclou les poblacions de Calella, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Sta. Susanna i Palafolls, el palafollenc Joan Aldrufeu, ens explica la situació crítica d’aquests any i augura que si no milloren les condicions aquests estiu pot ser molt perillós.

Les tasques de les ADF es divideixen en prevenció i en el suport de les feines d’extinció. Al llarg de 2006, van participar en 26 incendis forestals al Maresme i en 8 incendis forestals a comarques veïnes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics