URGENT

Catalunya és el principal punt de solidaritat amb Nicaragua.

Compartiu aquesta història
Així de rotund es mostrava ahir la delegació de la ciutat Nicaragüenca de Bluefields després de la visita al nostre municipi.
La delegació composada per polítics i membres de la comissió d’agermanament de la ciutat atlàntica i Girona, van compartir taula en un conegut restaurant de la població, després de visitar l’ajuntament, el Molí d’En Puigverd i la Biblioteca de PLF.

En el moment dels parlaments l’ex alcalde de Bluefields, i ex cònsol de Nicaragua a BCN, Moisès Arana, va agrair l’hospitalitat i la solidaritat dels catalans amb Nicaragua. L’actual alcalde de la ciutat, Luís Gutiérrez explicava a RP que els agermanaments catalans són font de desenvolupament de les diferents poblacions nicaragüenques.
No en va fent un cop d’ull als agermanaments ens adonem que diferents poblacions de la zona estan agermanades amb poblacions nicaragüenques com és el cas de Malgrat amb Cardenas, Tordera amb Santa Rosa o PLF amb San Isidro.

Bluefields, una ciutat atlàntica amb uns 120 mil habitants, està agermanada des de fa 20 anys amb Girona. El regidor de cooperació de l’ajuntament de Girona, Ignaci Thió era ahir a PLF i explicava algunes de les iniciatives fetes a Nicaragua en aquests anys d’agermanament.

L’alcalde de PLF i el de Bluefields, Luís Gutierrez

Al dinar van assistir diferents representants de la política local; l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, regidors de govern i també el regidor de l’oposició Jordi Pedemonte (ERC).
Cap a les 5 de la tarda es va acabar la visita dels nicaragüencs a PLF i van dirigir cap a St. Boi del Llobregat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics