URGENT

Un mosso mata d’un tret un esquizofrènic que intentava agredir-lo amb un pic a Malgrat

Compartiu aquesta història
Un agent dels Mossos d’Esquadra ha disparat mortalment contra un home esquizofrènic quan aquest estava a punt d’atacar-lo amb un pic aprofitant que el policia havia relliscat i havia caigut quan estava a punt de retenir-lo. El pare de la víctima ha resultat ferit a l’abdomen pel rebot d’una bala.Segons han informat fonts pròximes a la investigació, els fets han succeït cap a les sis del matí, quan el malalt mental, d’entre 30 i 40 anys, anava armat pel carrer amb un pic, amb actitud molt agressiva, amenaçant els vianants i els policies.
La família de la víctima havia alertat de l’actitud agressiva de l’home els Mossos d’Esquadra, que havien enviat diverses dotacions a la zona per intentar reduir-lo. Una vegada en el lloc, un dels agents que intervenia en el dispositiu per retenir l’home ha relliscat i ha caigut davant d’ell. Pel que sembla, l’home ha intentat agredir l’agent que havia caigut amb el pic, motiu pel qual, segons les mateixes fonts, li ha disparat per defensar-se, i li ha causat la mort.
Segons les fonts esmentades, el pare de la víctima estava també al lloc dels fets i ha rebut un impacte de bala a l’abdomen, encara que es desconeix de moment si es tracta de la mateixa bala que ha causat la mort del seu fill.L’home està estable i ha estat ingressat en un primer moment a l’hospital de Calella, on ha estat sotmès a una operació quirúrgica, segons ha informat TV-3.
FONT: El Periodico (15H)
.
COMUNICAT DE PREMSA DELS MOSSOS D’ESQUADRA
Un home mor a Malgrat de Mar pel tret d’un mosso disparat en defensa pròpia

. L’agent que ha efectuat el tret s’ha vist acorralat per la víctima que el perseguia amb un pic. . La patrulla havia anat al seu domicili després de rebre una trucada de la família perquè la víctima tenia un comportament molt agressiu. A les 22.41 hores d’ahir, els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís per part de la pròpia família que una persona amb problemes de salut mental estava tenint un comportament agressiu. Els agents es van desplaçar fins al domicili d’aquesta persona, a Malgrat de Mar (Maresme), per tal de donar suport al Servei d’Emergències Mèdiques. Un cop allà, es va comprovar com Juan Antonio AC, de 33 anys, patia esquizofrènia i mostrava una gran agitació. Quan els serveis sanitaris estaven a punt d’atendre aquesta persona, de sobte, el pacient es va posar molt violent i va fugir cap a un bosc proper. Immediatament, els fets s’han posat en coneixement del Jutjat de Guàrdia d’Arenys, que ja estava al corrent de l’historial mèdic i els nombrosos antecedents agressius d’aquesta persona.

Durant diverses hores, els mossos l’han estat buscant pel bosc i per tota la zona, fins que, a les 5.39h. ha tornat a casa seva i s’ha amagat dins del seu cotxe, que estava aparcat al carrer, davant del seu domicili. En veure els agents, s’ha tornat a refugiar al garatge de la casa per tornar a sortir instants després amb un casc i armat amb un pic de grans dimensions i un tornavís.
Amb un to amenaçant, ha començat a perseguir els mossos i els membres del SEM amb la intenció d’agredir-los. Els agents, seguint el protocol establert per aquests casos, han evitat l’enfrontament. Malgrat tot, Juan Antonio AC s’ha encarat directament amb un dels agents, que, com l’home estava a punt d’agredir-lo amb el pic, el mosso li ha disparat en defensa pròpia. L’atacant ha resultat ferit greu i ha mort poc després al lloc dels fets sense que els serveis mèdics poguessin reanimar-lo. El pare de la víctima, que també era al lloc dels fets, també ha resultat ferit per un rebot d’un tret de bala a l’abdomen. En aquests moments està estable i se l’ha ingressat en un primer moment a l’hospital de Calella. Per la seva banda, l’agent que ha disparat es troba en estat de xoc i també ha estat atès al mateix hospital. El Jutjat de Guàrdia s’ha fet càrrec de l’aixecament del cadàver i de dirigir la investigació dels fets.
FONT: Mossos d’Esquadra / Dept. Interior Generalitat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics