URGENT

El barri del Castell de Malgrat haurà de competir amb 38 propostes més, per aconseguir els ajuts de la llei de barris.

Compartiu aquesta història

Un total de 38 ajuntaments d´arreu de Catalunya han presentat 39 sol·licituds per optar als ajuts que preveu la Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial. L´import destinat a aquesta convocatòria és de 99 MEUR, cosa que permetrà un volum d´inversió d´uns 200 MEUR al conjunt dels barris beneficiaris, comptant-hi les aportacions dels ajuntaments. Es preveu que el conseller de PTOP, Joaquim Nadal, resolgui la convocatòria el proper mes de juny. Les quatre primeres convocatòries del Programa de barris hauran generat, així, una inversió global de 800 MEUR i beneficiaran prop d´un milió de persones en una seixantena de barris.

Una vegada rebudes les sol·licituds d´ajuts, una Comissió valorarà ara la llista de projectes que s´han presentat i posteriorment, farà una proposta al conseller de Política Territorial i Obres Públiques perquè dicti la resolució definitiva durant el mes de juny. Els criteris d´avaluació tindran en compte la problemàtica urbanística i els dèficits d´equipaments i serveis de la zona. També es valoraran les característiques demogràfiques, les problemàtiques socials i econòmiques més paleses, com ara la taxa d´atur, el nombre de persones beneficiàries de pensions assistencials o el percentatge de població en risc d´exclusió. La subvenció de la Generalitat oscil·larà entre el 50 i el 55% del pressupost total aprovat per a cada intervenció.

El projecte de millora del barri del castell i la Verneda de Malgrat, que és la 4a vegada que es presenta a aquests ajuts té un cost aproximat de més de 8 milions d’€.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics