El mosso que ahir va matar a Malgrat un malalt d’esquizofrenia ha prestat declaració aquests matí als Jutjats d’Arenys

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
L’agent va matar a Juan Antonio Aroca, de 33 anys, que patia esquizofrènia, i que segons fonts policials, l’amenaçava amb un pic i un tornavís. El mosso també va ferir el pare de la víctima, que fou dut a l’hospital de Calella.
Segons publica avui el Periodico de Catalunya, l’agent de 25 anys, hauria disparat 4 cops la seva arma reglamentària. Quan Aroca es dirigia cap a l’agent per agredir-lo amb el pic, el mosso va demanar-li que s’atures. Com que Aroca no va cedir, el mosso va disparar un tret en un òrgan no vital, i en veure que aquest no s’aturava, l’agent va disparar fins a 3 trets més, un dels quals li va causar la mort.

Casa on van passar els fets FOTO EFE

Tot havia començat el dia abans al vespre, quan la família del malalt va demanar ajut a la policia perquè l’home tenia un comportament molt violent. Els agents van anar a casa de la víctima per donar suport al Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). El cas és que el malalt va fugir i no va tornar a casa fins a quarts de sis del matí. Va ser llavors que els mossos van provar d’agafar-lo i, segons ells, el malalt va plantar cara a la patrulla i als membres del SEM amb un pic i un tornavís.
El jove mort ahir havia estat detingut mesos enrere per intentar apunyalar a un altre home, segons fonts policials, tot i que va quedar en llibertat, després que la víctima no el va reconèixer en una roda de reconeixement. A més se li havia retirat el carnet de conduir per motius que es desconeixen. Tot i els antecedents, els veïns han manifestat que desconeixien la malaltia mental de la víctima i l’han definit com a un noi ‘normal’ amb el que tenien una relació cordial.
En els últims anys Aroca, que havia estat legionari destinat a Bòsnia, havia estat detingut en 23 ocasions, alguna de les quals per maltractar als seus propis pares a casa seva a la urbanització el Turó d’en Dent.Des de l’octubre de l’any passat hi ha en vigor un protocol d’actuació en casos d’atenció d’urgències, trasllats i ingressos involuntaris urgents de malalts mentals. Segons aquest protocol, els mossos d’esquadra poden auxiliar els serveis d’atenció primària o d’urgències mèdiques, que són els que s’han de fer càrrec de les urgències psiquiàtriques.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics