Ajuts de la llei de dependència a Palafolls.

El proper dia 22 de maig, l’ajuntament de PLF ha preparat una reunió informativa sobre el desplegament de la llei de dependència a Palafolls. Aquesta llei reconeix el dret a la promoció de l’autonomia personal i l’atenció a les persones amb dependències.

La reunió serà a partir de 2/4 de 4 de la tarda al Punt d’Informació del nostre municipi.
En la sessió s’explicaran els ajuts que preveu la nova llei de dependència, i quin perfil de persones s’hi poden acollir.

La treballadora social de l’ajuntament de PLF, Xesca Torres ens explica en que consisteix la llei de dependència i el tipus d’ajut que facilita.

La llei estableix 3 graus de dependència en relació a la necessitat d’ajuda que té la persona per realitzar les Activitats Bàsiques de la vida diària. Així el primer grau és el de dependència moderada, i es reconeix a les persones que necessiten ajuda almenys una vegada al dia o té necessitats d’ajuda intermitent o limitada, per la seva autonomia personal.El segon grau de dependència entesa com a severa, es reconeix a la persona que necessita ajuda dues o tres vegades al dia, però no requereix de la presència permanent d’un cuidador.

I el tercer grau de dependència és el de gran dependència, quan la persona necessita ajuda vàries vegades al dia i, per la seva pèrdua total d’autonomia mental o física, necessita la presència indispensable i contínua d’una altra persona o té necessitat d’ajuda generalitzada per la seva autonomia personal.

L’àrea de Serveis Social de l’Ajuntament de Palafolls farà la sessió informativa sobre el desplegament dels Ajuts de la llei de dependència el proper dia 22 de maig a 2/4 de 4 de la tarda al Punt.
Qui no pugui assistir a la reunió, però estigui interessat en els seus ajuts, pot demanar hora a l’assistent social, que l’aconsellarà sobre l’aplicació d’aquesta llei.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics