URGENT

Avui tornarà a funcionar la desaladora de blanes.

Compartiu aquesta història

Avui es tornarà a posar en marxa la dessaladora de Blanes després que durant la tarda del dimarts finalitzessin les obres de connexió provisional de cinc dels pous d’extracció d’aigua marina. Les proves de funcionament han estat satisfactòries i es preveu que el volum d’aigua subministrada serà el 50% de la capacitat nominal.

La connexió realitzada pels tècnics de l’ACA, preten subministra aigua de la dessalinitzadora el més aviat possible, ja que les obres fetes són provisionals, davant la situació de sequera i evitar així la utilització de les reserves estratègiques de l’aqüífer de la Tordera, que en els darrers anys ha experimentat una important recuperació gràcies a la dessalinitzadora.

Properament s’iniciaran les actuacions previstes per traslladar l’actual traçat de les canonades cap a l’interior de la platja i així assegurar una major protecció en cas d’un nou temporal.
El passat mes d’abril, un temporal d’onades va malmetre de nou les boques de captació d’aigua, cosa que ha fet que la planta hagi estat parada durant prop d’un mes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics