URGENT

El departament de Medi Ambient destina una primera ajuda d’1 milió d’€ a les ADF.

Compartiu aquesta història
El Diari Oficial de la Generalitat publicava ahir la convocatòria d’ajuts per a les agrupacions de Defensa Forestal, ADF, i les seves federacions, amb un pressupost inicial d’1 milió d’euros.
Aquest any es publiquen dues convocatòries d’ajuts per a les ADF: la d’ahir, per al manteniment del material que ja tenen aquestes agrupacions, i una altra, que sortirà aquest mes de juny, per a l’adquisició de nou material.

La dotació pressupostària dels ajuts publicada avui és un 12% superior a la de l’any passat. Aquestes subvencions pretenen donar suport al manteniment del material de les ADF, així com a la reposició de material fungible i els programes de formació i coordinació operativa de les federacions d’ADF. Joan Aldrufeu president de l’ADF de l’alt Maresme ens explica que les ajudes governamentals suposen el 80% dels seus ingresos.

Aquest mes de juny sortirà la resolució de convocatòria dels ajuts per a l’adquisició de nou material de les ADF, amb un import inicial de més d’1 milió 340 mil euros.

Sobre la situació actual dels boscos palafollencs hem preguntat a Joan Alrufeu. El president de l’ADF, que és de PLF creu que la situació a millorat i que espera tenir ara com ara un estiu tranquil, tot i que sempre s’ha d’estar alerta.

L’any passat a la comarca es van cremar unes 4 hectàrees en 70 petits incendis, molts dels quals no van fer-se públic, ja que la ràpida intervenció dels efectius d’emergències van evitar la seva propagació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics