Una 40a de persones van participar la passada setmana a la reunió del desplegament de la llei de dependència a PLF.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
L’àrea de benestar social de l’ajuntament de PLF va preparar per la passada setmana una reunió per tal d’explicar a les persones interessades quin serà el desplegament dels ajuts que preveu la Llei de Dependència a PLF. Una quarantena de persones van assistir a la reunió, de les quals algunes amb familiars amb un perfil de dependència i d’altres persones interessades per temes de residències geriatriques o per a centres de dia.

La treballadora social de l’ajuntament de PLF, Xesca Torres ens explicava fa una setmana en que consisteix la llei de dependència i el tipus d’ajut que facilita.

-*La llei estableix 3 graus de dependència. Així el primer grau és el de dependència moderada, i es reconeix a les persones que necessiten ajuda almenys una vegada al dia o té necessitats d’ajuda intermitent o limitada, per la seva autonomia personal. El segon grau de dependència entesa com a severa, es reconeix a la persona que necessita ajuda dues o tres vegades al dia, però no requereix de la presència permanent d’un cuidador. I el tercer grau de dependència és el de gran dependència, quan la persona necessita ajuda vàries vegades al dia i, per la seva pèrdua total d’autonomia mental o física, necessita la presència indispensable i contínua d’una altra persona o té necessitat d’ajuda generalitzada per la seva autonomia personal.

Les persones interessades en aquests desplegament d’ajuts de la Llei de dependència poden sol·licitar informació a través de l’àrea de serveis socials de PLF, al telf 93 762 00 43, ja que cal sol·licitar hora de visita.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics