URGENT

Una 40a de persones van participar la passada setmana a la reunió del desplegament de la llei de dependència a PLF.

Compartiu aquesta història
L’àrea de benestar social de l’ajuntament de PLF va preparar per la passada setmana una reunió per tal d’explicar a les persones interessades quin serà el desplegament dels ajuts que preveu la Llei de Dependència a PLF. Una quarantena de persones van assistir a la reunió, de les quals algunes amb familiars amb un perfil de dependència i d’altres persones interessades per temes de residències geriatriques o per a centres de dia.

La treballadora social de l’ajuntament de PLF, Xesca Torres ens explicava fa una setmana en que consisteix la llei de dependència i el tipus d’ajut que facilita.

-*La llei estableix 3 graus de dependència. Així el primer grau és el de dependència moderada, i es reconeix a les persones que necessiten ajuda almenys una vegada al dia o té necessitats d’ajuda intermitent o limitada, per la seva autonomia personal. El segon grau de dependència entesa com a severa, es reconeix a la persona que necessita ajuda dues o tres vegades al dia, però no requereix de la presència permanent d’un cuidador. I el tercer grau de dependència és el de gran dependència, quan la persona necessita ajuda vàries vegades al dia i, per la seva pèrdua total d’autonomia mental o física, necessita la presència indispensable i contínua d’una altra persona o té necessitat d’ajuda generalitzada per la seva autonomia personal.

Les persones interessades en aquests desplegament d’ajuts de la Llei de dependència poden sol·licitar informació a través de l’àrea de serveis socials de PLF, al telf 93 762 00 43, ja que cal sol·licitar hora de visita.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics